Edwin Hijman

PRODUCTIELEIDER

Edwin Hijman

Edwin Hijman is producer / productieleider. Hij begon als productie-assistent bij de AVRO. Na veel programma’s op de afdeling jeugd (Junior Songfestival, ZipZoo, Museumbende, KunstQuest) stapte hij over naar NOS Nieuws, waar hij een paar jaar als producer werkte.

Daarna heeft hij als freelancer diverse ENG gemaakt, maar ook studioprogramma’s zoals Vriendenloterij Miljonairs en Dragons Den voor VincentTV. Verder was hij assistent transportmanager bij het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.

Edwin is op dit moment freelance producer/productieleider voor de NOS, NTR en SJB Media.

Aan het woord

Ik hou er van om het beste uit een productie te halen. Mijn kracht ligt denk ik in het feit dat ik altijd met een reële blik naar een project kan kijken. Wat is er nodig, wat kan wel en wat kan ook echt niet? Vooraf met elkaar heldere afspraken maken en dan samen met het team voor het beste resultaat gaan.

Sipke Jan en ik hebben samengewerkt bij de AVRO. Het is leuk om nu bij SJB Media de samenwerking voort te zetten. Het feit dat SJB Media zich op een heel ander segment richt dan reguliere televisie spreekt me erg aan. Het produceren voor corporate instanties in plaats van een omroep of productiehuis is een mooie en ook leerzame combinatie.


Het is de combinatie van projecten die SJB Media tot een divers bedrijf maken. Het is geen standaard productiehuis dat zich alleen richt op één kanaal zoals tv. De kennis en ervaring die met de professionals binnen SJB Media verzameld is, vormt een waardevol team waar ik graag een steentje aan bijdraag.